Hot House Jazz!

Välkommen till Hot House JazzVälkommen till Hot House Jazz – en musikblogg det riktigt svänger om! Tanken är att du som besökare ska kunna läsa, lyssna och prata om jazz och lite till.

Jazz har en lång historia bakom sig till skillnad från många andra musikstilar vi lyssnar på i dag som pop, rock och rap. Det finns också många olika typer av inriktningar och stilar inom jazzen och allt detta tänkte jag gå närmre in på i bloggen framöver. Förhoppningsvis kommer det bli intressant både för inbitna jazzlyssnare och för nybörjare.

Det som fascinerar mig mest med jazzmusik är den gemenskap och musikglädje man kan se hos vissa jazzband när de släpper loss. Det känns lite som att allting annat upphör att existera och att de går fullt in i musikens värld, något som i sin tur smittar av sig på mig som lyssnare.

En annan sak som är intressant är instrumenten som man använder i jazz. Blåsinstrument och kontrabas är till exempel två instrument som man inte så ofta stöter på i andra musikgenrer. Personligen är jag lite extra förtjust i just kontrabas och därmed kan nog du som läsare räkna med att det nog blir ett och annat specialinlägg om just kontrabas och kontrabasister i bloggen framöver. Jag kan redan nu avslöja att en av basisterna jag kommer skriva om är den unga amerikanskan Esperanza Spalding.

Har du tips, idéer eller önskemål över saker du vill att jag ska blogga om så är det bara att skicka iväg ett mail så återkommer jag så fort jag bara har möjlighet!

Välkommen!