Avslöjandet! Börjat fondspara och köpt trumpet

Hej mina små jazzisar!! Nu börjar ni bli en del som följer mig och läser min blogg, så roligt! Senast vi hördes av så funderade jag på att köpa en trumpet och tro det eller ej men det har jag gjort!! Och så har jag börjat spela lite och så kommer jag avslöja en nyhet men mer om det längre ner, första ska ni får reda på vilken trumpet det blev!

Om ni minns så var det tre stycken trumpeter som det stod emellan (fyra egentligen men som ni vet så ströks den dyraste direkt) de tre som blev kvar var följande: Thomann TR 400 G för 1700kr, Yamaha YTR-2330 för 4500kr och Bach TR 305 som låg på 7800kr. Så det var lite olika prisklasser och olika kvalitéer på de olika trumpeterna. Tack så mycket för alla era mail och tips om vad ni har haft innan, det hjälpte mig mycket i det svåra valet. Jag kände att jag gärna ville göra ett så bra val från början och inte behöva ångra mitt köp eller bli besviken. Jag hittade som jag nämnde i förra inlägget en massa bra ekonomitips på alltomspara.se. Så jag tog till mig råden och har börjat ett sparande i fonder för framtida utgifter och nöjen! Till beslutet nu då, en trumvirvel tack
*dum dum dum dum dum*

EN YAMAHA YTR-2330 TJOHO!!

min nya trumpet!

Ojojoj! Vilket bra köp det blev! Tack alla som tipsade om denna och sa att den var perfekt för en nybörjare som jag, den var verkligen super. Det var lite svårt att få till blåset i början, men precis som någon av er nämnde så var munstycket väldigt följsamt när man väl lärt sig tekniken. Det är så att när man spelar (eller blåser som det egentligen heter) trumpet så måste man blåsa så att läpparna vibrerar, och man kontrollerar ljudet med hjälp av läpparna, tungans muskler och luftströmmens hastighet. Det låter lite knepigt när man väl fått till det så är det mycket enklare än vad man tror. Hade lite panik där i början och trodde att jag aldrig skulle lyckas!! Men det gjorde jag tillslut.

Nu till den andra nyheten jag hade att berätta, det är egentligen två men bara en som är riktigt officiell. Jag har börjar med trumpetlektioner och faktiskt blivit riktigt bra om jag får säga det själv (och det får jag ju på min blogg haha!). Jag går på en kvällskurs med massa andra nybörjare inom trumpetande och läraren är helt fantastisk, han heter Göran och har spelat trumpet hela livet. Han delar samma intresse för jazzen som jag och det ledde till att han presenterade mig för ett gäng jazzälskare. Vilket var min andra och inte lika officiella nyhet, att jag blivit medlem i ett jazzsällskap som ses en gång i veckan och lirar lite! Det som inte är helt bestämt än är om vi ska börja lira på riktigt, vi funderar nämligen på att kalla oss för ett storband på riktigt och försöka få spelningar och försöka få liv i storbandsjazzen igen!! vad tror ni om det?? Jag är i alla fall väldigt spänd inför detta och hoppas att vi verkligen genomför detta! Vi börjar nämligen bli väldigt samspelta på en del låtar och ibland när vi bara improviserar så låter det ljuvligt. Jag lovar att återkomma med hur det blir! På återseende mina katter!